Tegge G.: „Skrobia i jej pochodne”,Wyd. Naukowe PTTŻ, Kraków 2010, str. 210—222
[2] Ziółkowska D., Shyichuk A.: Polimery 2011, 56, 244
[3] Figiel A., Zięba T., Leszczyñski W.: Polimery 2004, 49, 547
[4] Spychaj T., Kowalczyk K., Krala G.: Polimery 2010, 55, 765
[5] Wilpiszewska K., Spychaj T.: Polimery 2006, 51, 327
[6] Jeziórska R., Żakowska Z., Stolbińska H., Ratajska M., Zielonka M.: Polimery 2003, 48, 211
[7] Tudorachi N., Lipsa R.: Polimery 2006, 51, 425
[8] Wilpiszewska K., Spychaj T.: Polimery 2008, 53, 268
[9] Staroszczyk H.: Polimery 2009, 54, 31
[10] Lewandowicz G., Fornal J., Walkowski A. i in.: Industrial Crops and Products 2000, 11, 249. http://dx.doi.org/10.1016/S0926-6690(99)00065-5
[11] Walkowski A., Lewandowicz G.: Przemysł Spożywczy 2004, 58 (5), 49
[12] Ma X.F., Yu J.G., Wan J.J.: Carbohydrate Polymers 2006, 64, 267. http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2005.11.042
[13] Wang Z., Gu Z., Li Z., Hong Y., Cheng L.: Carbohydrate Polymers 2013, 95, 397. http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2013.02.009
[14] Pat. pol. 169 275 (1996)
[15] Chiotelli E., Pilosio G., Le Meste M.: Biopolymers 2001, 63, 41. http://dx.doi.org/10.1002/bip.1061
[16] Roberts S.A., Cameron R.E.: Carbohydrate Polymers 2002, 50, 133. http://dx.doi.org/10.1016/S0144-8617(02)00007-3
[17] Kuo M.-I., Wang Y.-J.: Cereal Chemistry 2006, 83 (5), 478. http://dx.doi.org/10.1094/CC-83-0478
[18] Zhang Y., Cremer P.S.: Current Opinion of Chemical Biology 2006, 10, 658. http://dx.doi.org/10.1016/j.cbpa.2006.09.020
[19] Vilwock V.K., BeMiller J.N.: Starch-Stärke 2005, 57, 281. http://dx.doi.org/10.1002/star.200400384
[20] Norma Branżowa BN-79/8080-01
[21] Sikora M., Krystjan M., Tomasik P. i in.: Polimery 2010, 55, 582
[22] Kowalski S., Sikora M., Tomasik P. i in.: Polimery 2008, 53, 457
[23] Gustaw W., Szwajgier D.: Polimery 2012, 57, 284. http://dx.doi.org/10.14314/polimery.1012-284
[24] Lewandowicz G., Balcerek W., Walkowski A.: w „Ziemniak spożywczy i przemysłowy” (red. Drożdż W., Bednarek J.), Elma, Wrocław 2006, str. 97—105
[25] Lewandowicz G., Fornal J., Walkowski A.: Carbohydrate Polymers 1997, 34, 213. http://dx.doi.org/10.1016/S0144-8617(97)00091-X
[26] de Vasconcelos C.L., Pereira M.R., Fonseca J.L.C.: Journal of Applied Polymer Science 2001, 80, 1285. http://dx.doi.org/10.1002/app.1214
[27] Li J., Vasanthan T., Bressler D.: Carbohydrate Polymers 2012, 87, 1649. http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2011.09.061
[28] Chiou H., Fellows C.M., Gilbert R.G., Fitzgerald M.A.: Carbohydrate Polymers 2005, 61, 61. http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2005.02.011
[29] McGrane S.J., Mainwaring D.D., Cornell H.J., Rix C.J.: Starch-Stärke 2004, 56, 122. http://dx.doi.org/10.1002/star.200300242
[30] Tako M., Tamaki Y., Konishi T., Shibanuma K., Hanashiro I., Takeda Y.: Food Research International 2008, 41, 797. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2008.07.002
[31] ZhuW.X., Gayin J., Chatel F. i in.: Food Hydrocolloids 2009, 23, 2204. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodhyd.2009.05.002
[32] Chang Y.H., Lim S.T., Yoo B.: Journal of Food Engineering 2004, 64, 521. http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2003.08.017
[33] Śmigielska H., Lewandowicz J., Le Thanh-Blicharz J.: Żywność Nauka Technologia Jakości 2013, 87, 137
Google Scholar