Drzewińska E., Rogaczewski Z.: w pracy zbiorowej "Opakowania żywności" (red. Czerniawski B., Michniewicz J.), Agro Food Technology, Czeladź 1998.
2.Żakowska H.: "Opakowania biodegradowalne", COBRO, Warszawa 2003.
3.Jakucewicz S.: Opakowanie 2006, 2, 36.
4.Żakowska H.: Opakowanie 2008, 5, 14.
5.Weber C. J.: "Biobased Packaging Materials for the Food Industry", The Royal Veterinary and Agricultural University, 2000.
6.Romanowska-Osuch A., Bartkowiak A.: Polimery 2011, 56, nr 11--12.
7.Rutkowski A., Gwiazda S., Dąbrowski K.: "Dodatki funkcjonalne do żywności", Agro & Food Technology, Katowice 1993.
8.Srinivasa P. C., Ramesh M. N., Kumar K. R., Tharanathan R. N.: J. Food Eng. 2004, 63, 79.
9.Debeaufort F., Voilley A.: J. Agric. Food Chem. 1994, 42, 2871.
10.Perez-Gago M. B., Krochta J. M.: J. Agric. Food Chem. 2000, 48, 2687.
11.Phan T. D., Debeaufort F., Peroval C., Despre D., Courthaudon J. L., Voilley A.: J. Agric. Food Chem. 2002, 50, 2423.
12.Karbowiak T., Debeaufort F., Volley A.: Food Hydrocoll. 2007, 21, 879.
13.Bartkowiak A., Romanowska-Osuch A., Sumińska P.: "Plasticizers as additives for proecological coatings" w "Innovative Packaging", 5--6 marca 2008 r. Monachium.
14.Tada A., Jin Z. L., Sugimoto N., Sato K., Yamazaki T., Tanamoto K.: Food Hyg. Saf. Sci. 2005, 46, 198.
15.Rhim J. W., Lee J. H., Hong S. I.: LWT -- Food Sci. Technol. 2006, 39, 806.
16.Han J. H., Krochta J. M.: Trans. ASAE 1999, 42, 1375.
17.Białopiotrowicz T.: Food Hydrocoll. 2003, 17, 141.
18.Karbowiak T., Debeaufort F., Champion D., Voilley A.: J. Colloid Interface Sci. 2006, 294, 400.
19.Rhim J. W., Hwank K. T., Park H. J., Kang S. K., Jung S. T.: Korean J. Food Sci. Technol. 1998, 35, 217.
20.Han J. H., Krochta J. M.: J. Food Sci. 2001, 66, 294.
21.Ham-Pichavant F., Sebe G., Pardon P., Coma V.: Carbohydr. Polym. 2005, 61, 259.
22.Bordenave N., Grelier S., Coma V.: Biomacromolecules 2010, 11, 88.
Google Scholar